ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Πολιτικά


Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Υστατο φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη απέτισαν πολιτικοί αρχηγοί και προσωπικότητες και από τις πέντε ηπείρους της υφηλίου.

Σε συλλυπητήρια μηνύματά τους υπογραμμίζουν τη συμβολή του Αν. Παπανδρέου στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας, τους αγώνες του για τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό και την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπιλ Κλίντον

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάικ Μακέρι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πρόεδρος Κλίντον "εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια Παπανδρέου και στον ελληνικό λαό".

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας από τους πλέον σημαίνοντες πολιτικούς ηγέτες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και μια εξέχουσα φυσιογνωμία κλειδί για την διασφάλιση του θριάμβου της δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε", στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

"Είχε επίσης στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ζήσει στη χώρα αυτή επί πολλά έτη. Φεύγει αφήνοντας πίσω του ένα κληροδότημα επιτευγμάτων που θα συνεχίσει να εμπνέει το λαό της Ελλάδας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Τζον Μέιτζορ

Χαρισματικό ηγέτη, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Βρετανός πρωθυπουργός στο μήνυμα που έστειλε στον πρωθυπουργό κ. Σημίτη.

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου - αναφέρει το μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού - οδήγησε τη χώρα του σε μεγάλες αλλαγές και το 1993 επανήλθε για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Θα τον θυμούνται και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας".

Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο

"Ο Αν. Παπανδρέου υπήρξε ένας μεγάλος πρωταγωνιστής της ζωής στη σύγχρονη Ελλάδα, θαρραλέος, μαχητής της ελευθερίας και σημαντική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πολιτικής σκηνής", επισημαίνει ο Ιταλός πρόεδρος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Αν. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Σκάλφαρο τονίζει ότι "η δέσμευση και η δράση" του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού "θα παραμείνουν σταθερά σημεία αναφοράς για τον ελληνικό λαό", ιδιαίτερα "η σημαντική συνεισφορά του στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης".

Ζακ Σιράκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συλλυπητήριο μήνυμά του στον Ελληνα ομόλογό του Στεφανόπουλο, αναφέρει:

"Χαιρετίζω τη μνήμη αυτού του δημόσιου άνδρα με τον οποίο είχα επανειλημμένα συναντηθεί και ο οποίος διηύθυνε την ελληνική κυβέρνηση, με κύρος, για περισσότερο από δέκα χρόνια. Τιμώ την ευρωπαϊκή προσήλωσή του", γράφει ο Σιράκ, ο οποίος πληροφορήθηκε "με βαθειά θλίψη την απώλεια του Ανδρέα Παπανδρέου.

"Η Ελλάδα χάνει σήμερα μια από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της". "Σας παρακαλώ να διαβιβάσετε στη σύζυγό του, στην οικογένειά του, καθώς και στον ελληνικό λαό τη συγκίνησή μου και όλη μου τη συμπάθεια".

Ο πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ σε μήνυμά του, "χαιρετίζει τη μνήμη ενός εξέχοντος δημόσιου άνδρα, η ισχυρή προσωπικότητα του οποίου σημάδεψε την ελληνική δημοκρατία και πέρα απ' αυτήν, την Ευρώπη".

Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Εβρέ ντε Σαρέτ, ο γν. γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Αν. Ζοσπέν, ο πρώην πρωθυπουγός Π. Π. Μορουά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λανγκ.

Ο Μπούτρος Γκάλι

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπούτρος - Μπούτρος Γκάλι χαρακτήρισε το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου απώλεια για τον ΟΗΕ "ενός από τους πιο πιστούς οπαδούς του", ο οποίος εργάστηκε "ακατάπαυστα για την ευτυχία του ελληνικού λαού".

Σε δήλωση του Μπούτρος Γκάλι χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός για να διευθετηθούν "ειρηνικά, με τη συνεννόηση και το διάλογο, οι περιφερειακές διενέξεις και τα μεγάλα διεθνή προβλήματα".

Ζαν Κρετιέν

"Υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης και ένθερμος αγωνιστής της δημοκρατίας" τονίζει σε μήνυμά του ο Καναδός πρωθυουργός και καταλήγει: "Είμαστε υπερήφανοι που τον φιλοξενήσαμε στη χώρα μας για ένα σημαντικό μέρος των χρόνων που πέρασε στην εξορία".

Φραντς Βρανίτσκι

Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι ο Αν Παπανδρέου συνέβαλε σημαντικά στην απαλλαγή της Ελλάδας από τη στρατιωτική δικτατορία και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγωνίσθηκε με επιτυχία για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σλ. Μιλόσεβιτς

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, απέστειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Η γενική γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας Γκόριτσα Γκάγιεβιτς στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά της για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ άλλων τονίζει: "Συγκλονιστήκαμε βαθειά από την είδηση του θανάτου του μεγάλου ανθρωπιστή και αγωνιστή για την πρόοδο και ευημερία στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ελληνικός λαός και το σύγχρονο σοσιαλιστικό κίνημα έχασαν έναν μεγάλο άνθρωπο και σοσιαλιστή, έναν ειλικρινή αγωνιστή για την προβολή της σύγχρονης σοσιαλιστικής ιδέας και για την οικοδόμηση της σύγχρονης σοσιαλιστικής σκέψης. Ο σερβικός λαός έχασε έναν μεγάλο και ειλικρινή φίλο, Ευρωπαίο ηγέτη και δημιουργό της ελληνοσερβικής φιλίας".

Σαλί Μπερίσα

"Ιστορική φυσιογνωμία" χαρακτηρίζει τον Αν. Παπανδρέου ο Αλβανός πρόεδρος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του και προσθέτει:

"Ο ελληνικός λαός και τα τέκνα του θα θυμούνται για μακρό χρονικό διάστημα τη συμβολή του πρωθυπουργού Παπανδρέου στην εδραίωση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη της χώρας του".

Χόρχε Σαμπάιο

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, "φυσιογνωμία αδιάρρηκτα δεμένη" με την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες.

"Σύμβολοτης ελληνικής αντίστασης στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε στη συνέχεια αποφασιστικός μοχλός στη διαδικασία εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας του και στην εισδοχή της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας", αναφέρει στο μήνυμά του ο σοσιαλιστής πρώην δήμαρχος της Λισαβόνας.

"Η μνήμη του θα είναι για πάντα σεβαστή και αναγνωρισμένη από όλους τους Ευρωπαίους".

Φόρο τιμής στον Αν. Παπανδρέου απέτισε και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντ. Γκουτέρας ο οποίος είπε ότι σήμερα η Ευρώπη έγινε φτωχότερη χάνοντας μια μεγάλη φυσιογνωμία της πολιτικής ζωής της".

Τέλος συλληπητήρια μηνύματα έστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Σαντέρ, ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μ. Σοάρεζ, το προεδρείο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ο γεν. γρμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα κ.α.

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Η Κύπρος πενθεί για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, του μεγάλου πολιτικού άνδρα που αγωνίστηκε για τη δικαίωση του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού και συμφώνησε με τον πρόεδρο Κληρίδη την εφαρμογή του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων εξέφρασε τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Κληρίδης

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει επί λέξει:

"Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενός επιφανούς πολιτικού της Ελλάδας. Ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου υπηρέτησε την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό έχοντας πάντοτε κατά νουν το συμφέρον του ελληνικού έθνους. Η Ελλάδα, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει εθνική δοκιμασία, στερείται των υπηρεσιών ενός διαπρεπούς πολιτικού.

Ιδιαίτερα η Κύπρος πενθεί για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, πέραν των άλλων, διά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, έδωσε απτά δείγματα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του και του Εθνους για την υπεράσπιση της κυπριακής ελευθερίας".

Ο πρόεδρος Κληρίδης θα παραστεί μεθαύριο στην κηδεία του Ανδρέα.

Ο κ. Κυπριανού

Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, διεθνούς ακτινοβολίας της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο ελληνικό έθνος. Διακρινόταν εκτός από τα ηγετικά και άλλα χαρίσματά του για την αφοσίωσή του στα υψηλά ιδανικά του Ελληνισμού. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγραψε ιστορία. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και εκτός από την ειλικρινή συνεργασία μου, μαζί του, διαπίστωσα την αγάπη του για την Κύπρο, για την πίστη του στον αγώνα, για την αποκατάσταση της ελευθερίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού. Ο Ελληνισμός χάνει ένα μεγάλο άνδρα και η Κύπρος ένα ανιδιοτελή συμπαραστάτη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο και την οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε ιδρυτής".

Ο κ. Μάτσης

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως την επιφανέστερη ίσως πολιτική προσωπικότητα που άφησε τη σφραγίδα του σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις του Ελληνισμού και της Κύπρου τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπήρξε, επίσης, είπε, αναμορφωτής της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως σημαντική προσωπικότητα.

Ο κ. Χριστόφιας

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, που βρίσκεται στο Λονδίνο σε δήλωσή του τονίζει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήτα ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς που έχει γεννήσει η μεταπολεμική Ελλάδα και ο άνθρωπος, ο οποίος τελικά με τους αγώνες του, με το δυναμισμό του, με την αφοσίωσή του στη δημοκρατία και την αντιδικτατορική του πάλη αλλά και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει επιβληθεί και στο διεθνή χώρο ως μια εξέχουσα προσωπικότητα, η οποία ασφαλώς θα παραμείνει στην ιστορία.

Ο κ. Λυσσαρίδης

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, προσωπικός φίλος του μεγάλου ηγέτη, δήλωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υλοποίησε τη ρήτρα ότι σωστός αγωνιστής είναι αυτός που αγωνίζεται και μετά θάνατο, αφήνοντας ζωντανή την κληρονομιά των αγώνων του.

Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι η απώλεια ιδιαίτερα για τον κυπριακό ελληνισμό είναι δυσαναπλήρωτη, γιατί η Κύπρος αγάπησε τον Ανδρέα Παπανδρέου, πέρα από ιδεολογίες.

Ο κ. Βασιλείου

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας μεγάλος Ελληνας πολιτικός που σφράγισε με την προσωπικότητά του και τους αγώνες του τις εξελίξεις της σύγχρονης Ελλάδας. Ηταν πράγματι ένας ειλικρινής φίλος της Κύπρου.

Ο κ. Ρολάνδης

Ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων Νίκος Ρολάνδης ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης και ένας από τους μεγάλους του Ελληνισμού.

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Αν. Παπανδρέου εξέφρασαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματά τους και οι ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον πρωθυπουργό εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Αν. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "το εν γένει έργο του εκλιπόντος τόσο ως ακαδημαϊκού διδασκάλου, όσο και ως πολιτικού, υπήρξε πολυσχιδές και εντυπωσιακό, όντως ηγετικόν, διά και την επ' αυτού δικαίαν κρίσιν θα στοιχειοθετήσει η αδέκαστος ιστορία".

Ιάκωβος

Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής τόνισε ότι ο θάνατοςτου Αν. Παπανδρέου "αφήνει ένα μεγάλο κενό στην εξεύρεση και καθιέρωση μιας εθνικής πορείας, που θα ένωνε ολόκληρο τον ελληνικό λαό στην αναζήτησή του για ειρηνική συμβίωση και συνένωσή του γύρω από την αντιμετώπιση των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται ο τόπος.

"Θα ήταν ευχής έργο -καταλήγει στη δήλωσή του- να τιμούσαμε τη μνήμη του με την ένωση και σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, για μια Ελλάδα ενωμένη, περήφανη, φιλειρηνική και συγχρόνως μαχητική, όσον αφορά την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων του ελληνικού λαού".

Διόδωρος

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Α. Παπανδρέου εξέφρασε και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος σε τηλεγράφημα που έστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Χρυσόστομος

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως μια από τις πιο εξέχουσες, αν όχι την πιο εξέχουσα, πολιτική προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνισμού.

Ηταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που ήλθε στην Κύπρο και αυτό, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, μαρτυρεί ότι ήταν ο σθεναρός και ανυποχώρητος προασπιστής των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού.

Για ολόκληρο τον ελληνισμό, πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπήρξε ο διεκδικητής των εθνικών δικαίων, οπουδήποτε αυτά παραβιάζονται.

Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του στην πολιτική κονίστρα της Ελλάδας, από την οποία κατέληξε, πολύ εξαρτάται και η μικρή πατρίδα μας η Κύπρος.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

Την θλίψη του για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος κ. Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Ελλάδας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία αναφέρει ότι "ο κ. Ντεμιρέλ, στο μήνυμά του, εξέφρασε τη θλίψη του και μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου και στον ελληνικό λαό".

Ο Γιλμάζ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο κ. Παπανδρέου υπήρξε ένας σημαντικός πολιτικός άνδρας. Μαζί με τον εκλείψαντα πρόεδρό μας, Τουργκούτ Οζάλ, ξεκίνησαν ένα διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου ήθελε εκ βάθος καρδίας την ειρήνη ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά τη ρητορική. Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό λαό προς τον οποίο εκφράζω τα βαθειά συλλυπητήριά μου".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιά είναι ισχυρότερη εικόνα που έχει από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μ. Γιλμάζ δήλωσε: "Το πνεύμα του Νταβός". "Ελπίζω ότι με τον κ. Σημίτη θα επιτύχουμε μια περαιτέρω περίοδο" πρόσθεσε. "Αλλά θα πρέπει να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ", κατέληξε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι σε περίπτωση που η κηδεία του Α. Παπανδρέου πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η χώρα του θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του ίδιου.

Ο πρόεδρος της βουλής

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη απέστειλε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Καλεμλί.

Ο κ. Καλεμλί στο μήνυμά του αναφέρει ότι "με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Διαβιβάζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την ελληνική βουλή".

Ο Χικμέτ Τσετίν

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, μετέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Χικμέτ Τσετίν, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα.

Ο κ. Τσετίν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επιτετραμένο της ελληνικής πρεσβείας, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκλονισμένος ο Μαγκντί Γιακούμπ

Σοκαρισμένος και βαθιά συγκινημένος από την απώλεια ενός καλού φίλου του, δήλωσε από το Ηράκλειο ο καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ. Ηταν ένας πολύ καλός φίλος, είπε, ένας άνθρωπος με θάρρος. "Δεν το περιμενα, αν και γνώριζα πόσα δύσκολα ήταν τα προβλήματα της υγείας του", είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι ήταν ένας ασθενής που άκουγε τους γιατρούς και εκτελούσε τις εντολές και τις συστάσεις που του έδιναν. Πολιτικά, είπε, δεν μπορώ να τον κρίνω, γιατί δεν ασχολούμαι με την πολιτική, αλλά ήταν βαθιά ανθρώπινος. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό για τη μεγάλη αυτή απώλεια.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Πολιτικά]