ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


Αρης μπάσκετ

Πραγματικός "χείμαρρος" ήταν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ερασιτέχνη Αρη επ' ευκαιρία της παρουσίασης της χορηγίας της ομάδας μπάσκετ ο Ζαφείρης Σαμολαδάς.

Το νέο αφεντικό των "κιτρίνων" μίλησε για όλους και για όλα λύνοντας τις απορίες και τα ερωτηματικά για τα διάφορα "καυτά" θέματα που απασχολούν το σύλλογο αυτόν τον καιρό, ενώ δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι μεταγραφές θα γίνουν κάτω από οποιοδήποτε κόστος.

Στην αίθουσα τροπαίων του ερασιτέχνη Αρη οι άνθρωποι της διοίκησης με επικεφαλής τον άψογο συντονιστή και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κ. Λέλο Αρούχ, είχαν φροντίσει να είναι όλα άψογα. Προλόγισε λοιπόν ο προαναφερθείς σύμβουλος και παρουσίασε τον πρόεδρο του Αρη Λευτέρη Χατζόπουλο και τον "χορηγό" Ζαφείρη Σαμολαδά.

Ο πρόεδρος των "κιτρίνων" παίρνοντας το λόγο εξήγησε τις αιτίες γιατί ο Αρης προτίμησε τη χορηγία του Σαμολαδά υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό εξυπηρετούσε και διασφάλιζε το συμφέρον της ομάδας μπάσκετ και των ερασιτεχνικών τμημάτων. Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον Ζαφείρη Σαμολαδά που τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού.

Τα πιο σημαντικά σημεία και αποσπάσματα των τοποθετήσεων του νέου αφεντικού του Αρη είναι τα εξής:

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Οι μεταγραφικοί στόχοι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο επεσήμανε ο Ζ. Σαμολαδάς και πρόσθεσε: "Θα πραγματοποιήσουμε τις μεταγραφές κάτω από οποιοδήποτε κόστος".

ΓΙΑ Ρ. ΡΙΒΑΣ: "Εχουμε τη συγνώμη του μάνατζερ αλλά αυτό δεν μας καλύπτει. "Φοράω παντελόνια και κρατάω το λόγο μου", μου έλεγε ο Ρίβας και η γυναίκα του με ρωτούσε πως θα μεταφέρει τις αποσκευές της από τη Βιτόρια. Υπεύθυνοι για το ναυάγιο είναι οι δύο μάνατζερ. Αναγνωρίζω ότι κάναμε λάθος. Επρεπε να στείλω ένα δικό μου άνθρωπο να πάρει την υπογραφή του στο Πόρτο Ρίκο. Υπόσχομαι όμως ότι θα φέρουμε καλύτερο ξένο παίκτη από αυτόν", υπογράμμισε ο χορηγός του Αρη.

Ο ΟΡΤΙΘ ως κοινοτικός δεν έχει πρόβλημα και τον έχουμε εξασφαλισμένο. Εάν γίνουν άλλες μεταγραφές και ενισχυθούμε κάτω από τα καλάθια τότε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην υπόθεση.

Ο ΦΛΩΡΟΣ κατά 90% κλείνει στον Αρη.

Ο ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ πιστεύει λάθος ότι είναι ελεύθερος. Η ΕΣΑΚ μας διευκρίνισε το αντίθετο. Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την ομάδα του και θα τον περιμένουμε να τα βρούμε μαζί του.

Ο ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ έχει δικαίωμα να παίξει στο εξωτερικό. Αλλά όταν γυρίσει στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να παίξει στον Αρη γιατί έχει ανανεωθεί μονομερώς για τρία χρόνια το συμβόλαιό του.

ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ: Είχα μεγάλη θέληση να τον φέρω στον Αρη. Δεν συμφωνούσε για τρία χρόνια συμβόλαιο. Δώσαμε πάντως 100.000 δολλάρια παραπάνω από τη Ρεάλ, αλλά την προτίμησε λόγω Ομπράντοβιτς.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Αρη Ε. Χατζόπουλος ανακοίνωσε τη σύνθεση του πενταμελούς ΤΑΚ που απαρτίζεται από τους κ.κ. Ζ. Σαμολαδά (πρόεδρο), Χρίστο Αδαμίδη (νομικός σύμβουλος Σαμολαδά), Σάκη Αδαμόπουλο, Δημήτρη Σαμολαδά (γιος του χορηγού του Αρη) και Νίκος Γραβάνης.

Ν. ΓΚΑΛΗΣ: Στη συνέχεια ο Ζ. Σαμολαδάς αναφέρθηκε στο θέμα Γκάλη υπογραμμίζοντας. "Σαν χορηγός θεωρούμε τον Γκάλη ένα κομμάτι από την ιστορία του Αρη. Μπορεί όποτε θέλει να έρθει στον Αρη και να δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί και να κλείσει την καριέρα του. Να αποφασίσει μόνος του. Δεν προσδιορίζω την αξία του σε χρήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για να έρθει να συζητήσει μαζί του και να φορέσει τη φανέλα του".

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΟΛΙΤΣ: "Δεν υπάρχει θέμα Μαρκόπουλου. Είναι κακόβουλα τα διάφορα δημοσιεύματα για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για τον Νίκολιτς έχω δηλώσει ότι θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος του χορηγού"."

ΣΤΟΧΟΙ - ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ: "Οι βλέψεις του χορηγού συμπίπτουν με το γενικό σύνολο των Αρειανών. Ο Αρης προσπαθεί να γίνει μια μεγάλη ομάδα".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΚ: Σε καλοπροαίρετη επισήμανση του υπογράφοντος ότι στη σύνθεση του ΤΑΚ λείπει η μπασκετική εμπειρία προέκυψε προσωρινή όξυνση της συζήτησης.

Ο κ. Σαμολαδάς επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του δεν χρειάζονται οι μπασκετικοί. Ενώ ο δικηγόρος του κ. Αδαμίδης επενέβη και υπογράμμισε ότι η παρουσία του Νίκολιτς σαν συμβούλου θα λύσει το πρόβλημα.

ΜΙΣΟΥΝΩΦ - ΛΥΠΗΡΙΔΗΣ: "Δεν υπάρχει πρόβλημα στην υπόθεση Μισούνωφ όσον αφορά το νέο συμβόλαιο. Πρόβλημα υπάρχει με ένα παλιό χρέος προς τον παίκτη. Οσον αφορά τον Λυπηρίδη γίνεται μια προεργασία για συμφωνία".

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: "Είναι περίεργο ο συμπολίτης μας ΠΑΟΚ να ρίχνει μπετόν για το γήπεδό του και ο Αρης να μην έχει τίποτε. Θα κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για ένα νέο γήπεδο".

Ο Ν. ΓΡΑΒΑΝΗΣ: "Από δω και πέρα τα νέα του συλλόγου θα τα μαθαίνουν οι δημοσιογράφοι καθημερινά σε μια συγκεκριμένη ώρα από τον Ν. Γραβάνη, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων. Δεν είναι μπασκετικός. Αλλά ο Αρης πρέπει να βγάλει νέους παράγοντες. Θα παρακαλούσα από δω και πέρα να μη με ενοχλήσει κανένας δημοσιογράφος γιατί εγώ ξυπνάω στις 6 το πρωί. Ενώ εσείς εκείνη την ώρα πάτε για ύπνο".

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: Στη συνέχεια ο Ζ. Σαμολαδάς αποκάλυψε ότι "κάποιοι" "πειράζουν" την οικογένειά του λασπολογώντας.

"Η οικογένεια επειδή είναι κάτι το "ιερό" εάν συνεχιστεί αυτή η ενόχληση θα αναγκαστώ να φθάσω στα άκρα.

"Φαίνεται ότι η προσπάθεια που κάνει ο Αρης στεναχώρησε μερικούς και κάποιες άλλες ομάδες. Το κακό είναι ότι δεχόμαστε "πόλεμο" εκ των έσω. Εχουμε κρυφό και ανοικτό πόλεμο. Εάν κάποιοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον Αρη θα τους παραδώσω στο λαό του Αρη. Οι δειλοί παίρνουν και βρίζουν τη γυναίκα μου. Δεν φοράνε παντελόνια...".

Και ο Ζ. Σαμολαδάς κατέληξε με ένα "μήνυμα" προς τον κόσμο του Αρη:

"Εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του Αρη. Δεν ξεχνώ τις εκδηλώσεις τους στο "Αλεξάνδρειο". Θέλουν μεγάλη ομάδα τον Αρη και θα την έχουν...".

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ

Σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν οι άνθρωποι του ΤΑΚ Αρη και οι εκπρόσωποι των Αμπελοκήπων και ο Γ. Φλώρος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταγραφή του τελευταίου στον Αρη.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο Αρης εξασφάλισε 3ωρη άδεια του παίκτη από την αποστολή της εθνικής ενώ θα έρθει από την Αθήνα και ο μάνατζέρ του Τάσος Δελημπαλταδάκης.

Στο μεταξύ ο Ζ. Σαμολαδάς ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τα πραγματικά ποσά που θα δαπανηθούν για τη μεγάλη μεταγραφή:

Ο Γ. Φλώρος για πέντε χρόνια συμβόλαιο θα εισπράξει 180 εκ. και οι Αμπελόκηποι 100 εκ. και 2 παίκτες (Πουρνάρα, Καραγεωργίου με υποσχετική).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Κίνηση καλής θέλησης χαρακτήρισε την απόφασή του ο Ζ. Σαμολαδάς να στείλει χθες το βράδυ εκπροσώπους του ΤΑΚ με επικεφαλής τους κ.κ. Γραβάνη και Πανταζή στη Νάουσα προκειμένου να συζητήσουν με τον Ντίνο Αγγελίδη τους οικονομικούς όρους του νέου συμβολαίου του.

Την επιβεβαίωση του χρέους του Αρη προς τον Μισούνωφ θα ζητήσει ο μάνατζερ του σέντερ των "κιτρίνων" ώστε την προσεχή Δευτέρα να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα.

Ο ΧΟΥΠΚΜΑΝ

Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρης βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση τριών μεταγραφικών επιτυχιών από πλευράς "κοινοτικών" παικτών. Ηδη μάλιστα τα συμβόλαιά τους λέγεται ότι βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων του Αρη.

Πρώτος και καλύτερος ο Γερμανός γίγαντας της Λεβερκούζεν Χούπκμαν (2.12 μ.) που ήδη υπάρχει μαζί του μια προσυμφωνία.

Αλλοι υποψήφιοι παίκτες είναι οι Κολντεμπέλα, ο Τζεντίλε και ο Ιρλανδός Τόμιντι.

Σήμερα ξεκινά η τελική φάση του παιδικού πρωταθλήματος όπου συμμετέχει ο Αρης. Η "κίτρινη" ομάδα που διαθέτει μια δεκάδα ισάξιων παικτών θα αντιμετωπίσει σήμερα στο γήπεδο των Αμπελοκήπων τον ΠΑΟΚ. Οι νεαροί φιλοδοξούν να διακριθούν σ' αυτή τη φάση.

Π. ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]