ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ//ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΤΙΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗΣ 2 χρυσά-2 χάλκινα η Μαρία Παγκάλου

Με δύο χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα επιστρέφει από την Πορτογαλία η πρωταθλήτρια Ελλάδας της ρυθμικής γυμναστικής Μαρία Παγκάλου.

Συγκεκριμένα η Ελληνίδα αθλήτρια η οποία μαζί με την Ευαγγελία Σωτηρίου συμμετείχαν στο διεθνές μήτινγκ (Πόρτι Μάο) της ρυθμικής γυμναστικής εκτός της τέταρτης θέσης που πήρε στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε την πρώτη θέση στα τελικά οργάνων με πρόγραμμα στην μπάλα και στο πρόγραμμα με σχοινάκι, ακόμη η Μαρία Παγκάλου πήρε και δύο χάλκινα μετάλλια το ένα στο πρόγραμμα με τις κορίνες και το άλλο στο πρόγραμμα με κορδέλες. Η Ευαγγελία Σωτηρίου τα πήγε και αυτή πολύ καλά αφού κατέκτησε την πέμπτη θέση στο σύνθετο ατομικό ενώ συμμετείχε και σε όλους τους τελικούς οργάνων.

Και οι δύο αθλήτριες ανήκουν στο κέντρο υψηλών επιδόσεων της Θεσσαλονίκης και προπονούνται με την Νούλη Γιαννιτσοπούλου. Πάντως η νέα μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Παγκάλου δίνει πολλές ελπίδες για νέες διακρίσεις στην ελληνική ρυθμική γυμναστική αφού στο συγκεκριμένο μήτινγκ συμμετείχαν 19 χώρες με τις καλύτερες αθλήτριές τους.

Αρκετά καλή όμως στο συγκεκριμένο μήντινγκ τα πήγαν και οι τρεις νεανίδες Ζήκου, Καλύβα και Γεωργακοπούλου, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες εκτός Ελλάδος.

Η Ζήκου στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε την όγδοη θέση και την έκτη θέση στους τελικούς οργάνων με μπάλα και κορδέλα.

Ενώ η Καλύβα πήρε την 13η θέση στο σύνθετο και η Γεωργακοπούλου την 21η.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

Με τον Γιάννη Μελλισανίδη να αγωνίζεται στο έδαφος και στο άλμα και με τον Δήμο Ταμπέκο στον πλάγιο ίππο κα στους κρίκους ξεκινά σήμερα το απόγευμα η ελληνική ομάδα τους προκριματικούς της αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής που γίνεται στο Σαν Χουάν του Πόρτο Ρίκο. Οι δύο Ελληνες αθλητές θα προσπαθήσουν στους σημερινούς αγώνες να προκριθούν για τους 16 και από εκεί για τους οκτώ προκειμένου να μπουν σε κάποιο τελικό οργάνων.

Οσο για τις γυναίκες αυτές θα ξεκινήσουν τους προκριματικούς τους αγώνες αύριο το απόγευμα με την Κατερίνα Μαμούτη μόνο στο άλμα, την Βιργινία Καρέντζου μόνο στο δίζυγο την Κική Φυρινίδου σε δοκό και έδαφος και τελευταία την Βάσω Τσαβδαρίδου σε όλα τα όργανα με πρώτο το δίζυγο.

Στις γυναίκες μόνο η Τσαβδαρίδου θα αγωνιστεί σε όλα τα όργανα γιατί η FIG δεν επιτρέπει παραπάνω από δύο αθλήτριες κάθε χώρας να αγωνιστούν σε όλα τα όργανα.

Γ. Δέλλιος


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]