ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΤΕΤΑΡΤΗ
3
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


Βόλλε: Αρης ΠΑΟ 3-1

Και τώρα πρωταθλητής; Γιατί όχι;

Η χθεσινή επιβλητική εμφάνιση του Αρη και η νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο τελικό των πλέι οφς, έδειξε ότι τίποτε δεν είναι πλέον αδύνατο για την ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη. Μια πραγματική ΟΜΑΔΑ.

Τίποτα δεν μπορούσε να σώσει τον Παναθηναϊκό χθες στην Μίκρα. Ενας εκπληκτικός Αρης, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και νίκησε δίκαια, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τις νικες και οδηγώντας σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι την υπόθεση τίτλος.

Οτι και να πει κανείς για τον χθεσινό Αρη θα είναι λίγο. Με την βοήθεια 1000 φιλάθλων του, που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, που κατέβηκε σαν φαβορί στο παιχνίδι.

Ο Αρης ξεκίνησε δυνατά και με την βοήθεια του κόσμου προηγήθηκε 3-0. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 7-6, όμως ο Αρης ανέβασε ξανά τη διαφορά στο 12-6. Οι πράσινοι μείωσαν και πάλι χάρη κυρίως στα σερβίς του Φιλίποφ για να γίνει το σκορ 13-12. Ομως ο Αρης είχε την τελευταία λέξη.

Το δεύτερο σετ ήταν το καλύτερο για τον γηπεδούχο και πραγματική πανωλεθρία για τον Παναθηναϊκό. Με δυνατό σερβίς (Ρασουτ) και κόντρα επιθέσεις, ο Αρης προηγήθηκε με 6-0 και 10-3. Το γήπεδο "κόχλαζε" από τις ιαχές του κόσμου και οι Παπακοσμάς, Αλεξανδρόπουλος, με διαδοχικούς άσους, τελείωσαν το σετ με 15-3!

Μόλις στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς βελτιώθηκανοιΣπανός και Φιλίποφ. Η υπερπροσπάθεια των παικτών του Αρη στα δύο προηγούμενα σετ έφερε κάποια χαλάρωση, την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Παναθηναϊκός για να προηγηθεί με 6-1 και 12-3. Η είσοδος του Κουτσονίκα έφερε κάποια ισορροπία και ο Αρης πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και μείωσε απλά σε 7-12.

Στο τέταρτο σετ ο Αρης και πάλι ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 8-3 και 9-4. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 9-9 και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 13-13. Η πίεση της κερκίδας, το δυνατό σερβίς και η καλή ψυχολογία των κιτρίνων, έδωσαν τους δύο τελευταίους πόντους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις διακριθέντες από την πλευρά του Αρη. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός (και δικαίωσε απόλυτα την πρόσκλησή του στην Εθνική), οι Παπακοσμάς και Μίλιτς ασταμάτητοι, ο Ναϊντένοφ γέμισε με την παρουσία του το γήπεδο, ο Μέλκας πρόσφερε πολλά δείγματα του ταλέντου του, ενώ ο Μούχλιας, που άρχισε αντί του Μητρούδη, πρόσφερε δύναμη στο μπλοκ των κιτρίνων. Από τους υπόλοιπους, ο Κουτσονίκας έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης και ο Μητρούδης πρόσφερε τη βοήθεια του όταν χρειάστηκε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μετριότατος. Μπήκε στο παιχνιδι χαλαρά, είχε προβλήματα στην αποδοχή και δεν ήταν αποτελεσματικός από τις άκρες, καθώς ο Τριανταφυλλίδης, Σπανός και Φιλίποφ είχαν πολλά προβλήματα με το μπλοκ και την άμυνα του Αρη. Οι δύο τελευταίοι ανέβηκαν μετά το τρίτο σετ, και αυτό βοήθησε στην ανάκαμψη των πρασίνων.

Τα σετ: 15-12 (30), 15-3 (23), 7-15 (19), 15-13 (25).

Διάρκεια: 97 λεπτά.

ΑΡΗΣ: Παπακοσμάς 10,512,5, Μέλκας 22, Αλεξανδρόπουλος 96, Μίλιτς 3,519, Ναϊντένοφ 613, Μούχλιας 46,5 - Μητρούδης 10, Κουτσονίκας 111, Σ. Χατζηαντωνίου.

ΠΑΟ: Τριανταφυλλιδης 3,56, Σπανός 9,511, Ανδρεόπουλος 11, Τόνεφ 8,516, Φιλίποφ 5,522, Χατζηαντωνίου 510 - Α. Κοβάτσεφ 27, Ζακυνθινός, Μαυράκης, Ντανιλέσκου.

Πόντοι: Ασοι 12-9, επίθεση 15-15, μπλοκ 10-11, λάθη αντιπάλου 15-8.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]