ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΔΕΥΤΕΡΑ
1
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Θέματα


Καταδικάστηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

ΣΤΟ ποσό των 30 εκατομμυρίων καταδικάστηκε από το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών (ειδική διαδικασία) ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, διότι προ έτους σε δύο εκπομπές του στο "Σταρ Τσάνελ" προσέβαλε την τιμή, την υπόληψη και το πολιτικό κύρος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέλιο Παπαθεμελή.

Σε δελτίο Τύπου του γραφείου του Σ. Παπαθεμελή αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

"Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο δράστης δημοσιογράφος, διεστρέβλωσε σκοπίμως και εκ προθέσεως το νόημα περικοπής, που απομόνωσε από αναφορά - καταγγελία του κ. Παπαθεμελή προς τον κοσμήτορα της νομικής σχολής ΑΠΘ μετά την απόλυση του ιδίου και της συζύγου του από το δικτατορικό καθεστώς το 1973, προσδίδοντας σ' αυτήν εκ διαμέτρου αντίθετο περιεχόμενο από το πραγματικό, αφού σύμφωνα με το αιτιολογικό των δύο δικαστικών αποφάσεων η σχετική περικοπή "εντεταγμένη οργανικά, νοηματικά και γραμματολογικά στο συνολικό κείμενο ης αναοράς αποτελεί ειρωνεία για το καθεστώς της δικτατορίας".

Να σημειωθεί ότι η επιδικασθείσα αποζημείωση έχει εκχωρηθεί εξ' αρχής από τον Στέλιο Παπαθεμελής στον οργανισμό καταπολέμησης ναρκωτικών και στο ειδικό ταμείο της αστυνομίας για τα θύματα της τρομοκρατίας.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Θέματα]