ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΔΕΥΤΕΡΑ
1
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος Αθηναϊκός διεκόπη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αμπαδιωτάκης, Κατσαρός (48 Ναλιτζής), Τζανετής, Σαπουτζής (57 Κλεισιάρης), Βόκολος, Μάντζιος, Αγορογιάννης, Κατσιαμπής (68 Κούσουλας), Πρεντάτου, Φύσσας, Ιβάν.

ΗΝΑΚΟΣ: Πλιώτας, Τέπιτς, Παπαποστόλου, Χατζηαγγελής, Τασιόπουλος, Θεοδωράκος, Τσιρώνης, Ζόταλης, Κακλαμάνος, Βελλής, Σπίνουλας (53 αλβέρτης).

ΣΚΟΡΕΡΣ: Θεοδωράκος αυτογκόλ στο 51, Βελλής στο 43, Τσιρώνης στο 64.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιανναδάκης (Λασιθίου).

ΕΠΟΠΤΕΣ: Κουναλάκης (Ηρακλείου), Βέργης (Θεσσαλονίκης.

ΑΘΗΝΑ, 1 Απριλίου 1996

(Του ανταποκριτή μας).-

Η Νέα Σμύρνη έχασε το φως της δύο φορές χθες βράδυ. Αρχικά με την διαγραφόμενη ήττα του Πανιωνίου και στη συνέχεια με το μπλακ άουτ του 69 όταν έσβησαν οι προβολείς του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και επήλθε έτσι η αναγκαστική διακοπή του παιχνιδιού.

Το πιο πιθανό από δω και πέρα είναι ότι το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Πανιωνίου - Αθηναϊκού 1-2 θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο και το ματς θα επαναληφθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών όπως αναφέρει σχετικά ο ΚΑΠ. Εκτός βέβαια κι αν θεωρηθεί ο Πανιώνιος σαν υπεύθυνος της διακοπής κάτι όμως που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Στα 69 που υπήρχε φως και κατ' επέκταση παίχτηκε ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά ο Αθηναϊκός έδειχνε πιο ώριμη ομάδα και αναντίρρητα δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος, λόγω της βροχής ήταν βέβαια ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας για καλύτερο θέαμα, αλλά και πάλι οι δύο ομάδες προσπάθησαν στα 69 που διήρκεσε το ματς και μάλλον θα πρέπει να ικανοποίησαν τους ελάχιστους θεατές που βρέθηκαν χθες βράδυ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στα 45 του Α μέρους ο Πανιώνιος φαινόταν κάτι παραπάνω από αγχωμένος και με εξαίρεση δύο τρία σουτ του Κατσιαμπή και του Ιβάν σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να απειλήσει άμεσα την εστία των Βυρωνιωτών.

Από την άλλη πλευρά ο Αθηναϊκός πολύ καλά στημένος στα μετόπισθεν, βγήκε ορισμένες φορές στην αντεπίθεση και κατάφερε δύο λεπτά πριν από το τέλος του Α ημιχρόνου να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Από μπαλιά του Τέπιτς ο Βελλής μπήκε γρήγορα μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή, αφού πρόλαβε το μαρκάρισμα του Μάντζιου πλάσαρε με διαγώνιο σουτ τον Αμπαδιωτάκη γράφοντας το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια σπάνια ευκαιρία στο 46 με τον κακλαμάνο και σίγουρα αν στο σημείο αυτό διπλασίαζαν τα τέρματά τους τότε μάλλον η πλάστιγγα θα έγερνε προς την πλευρά τους αν και πάλι υπήρχε το ενδεχόμενο να σβήσουν τα φώτα όπως και έγινε στο 69.

Ο Πανιώνιος πάντως μετά την ψυχρολουσία του 0-1 και της σπάνιας ευκαιρίας του Κακλαμάνου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51 με αυτογκόλ του Θεοδωράκου. Προηγήθηκε φάουλ του Φύσσα, κεφαλιά του Πρεντάτου και στην εξέλιξη της φάσης ο Θεοδωράκος κεραυνοβόλησε τον γκολκήπερ της ομάδας του Πλιώτα.

Ο Πανιώνιος ενέτεινε τον επιθετικό του ρυθμό και στο 58 θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν σε σέντρα του Μάντζιου τόσο ο Πρεντάτου όσο και ο Ναλιτζής δεν μπόρεσαν από πολύ κοντά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αθηναϊκός όμως που δεν είχε πει την τελευταία λέξη πέρασε στην αντεπίθεση κι αφού στο 62 ο Αμπαδιωτάκης εξουδετέρωσε δύσκολο σουτ του Κακλαμάνου πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο σκορ στο 64.

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Αλβέρτη προς τον Κακλαμάνο που την διεκδίκησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τελικά κατάφερε να τη στρώσει στον Τσιρώνη κι αυτός με αριστερό συρτό σουτ εκτέλεσε τον Αμπαδιωτάκη που σίγουρα φέρει ευθύνη για το γκολ.

Ο Πανιώνιος είχε σαν καλύτερους τους Μάντζιο, Βόκολο,Φύσσα και Κατσιαμπή.

Από τον Αθηναϊκό πρωταγωνιστές ήταν οι Τσιρώνης, Βελλής, Χατζηαγγελής, Τέπιτς και Πλιώτας.

Ο διαιτητής Γιανναδάκης έπαιξε 50-50 και σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κρίνεται ικανοποιητική. Στο 60 έγινε μια δύσκολη φάση σε ένα τράβηγμα του Τέπιτς στον Φύσσα και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ. Μάλλον όμως ο διαιτητής είχε δίκαιο που άφησε τη φάση χωρίς να καταλογήσει την παράβαση. Χρεώθηκαν με κίτρινες κάρτες οι Τασιόπουλος 11, Τέπιτς 48, Χατζηαγγελής 52.

Μιχ. Νομικός


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]