ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Καλλιτεχνικά


ΠΕΘΑΝΕ Η ΝΤΙΡΙΝΤΑΟΥΑ

ΑΘΗΝΑ, 10.-

Πέθανε χθες το πρωί στο σπίτι της από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 75 χρόνων η ηθοποιός Καίτη Οικονόμου - Ντιριντάουα. Η θανούσα ήταν πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Ηταν σύζυγος του Κώστα Χατζηχρήστου και απόκτησε μαζί του μία κόρη, τη Μαριλένα.

Διακρίθηκε για την αντιστασιακή και κοινωνική της δραστηριότητα και προσφορά και οι Γερμανοί στην διάρκεια της κατοχής την καταδίκασαν σε τρία χρόνια φυλάκιση. Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα στις 4 μ.μ. στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος μόλις έμαθε το θάνατο της Ντιριντάουα με δήλωσή του ανέφερε: "Εφυγε μια μεγάλη κυρία της επιθεώρησης, που ήξερε να γεμίζει την σκηνή με την πολυτάλαντη παρουσία της αλλά και την απουσία με την αξιοπρέπεια της σιωπής της.

"Η Ντιριντάουα, όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Ηταν μια γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες, που πήρε μέρος σε αγώνες δημοκρατικούς, σε αγώνες κοινωνικούς.

"Εμείς θα τη θυμόμαστε με τη νοσταλγία που γεννάει μια ζεστή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα".

Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με συλλυπητήριο τηλεγράφημά της αναφέρει ότι "Το θέατρο έχασε μια μεγάλη ηθοποιό. Πάντα κοντά στους αγώνες του λαού. Σας εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια. Θα τη θυμόμαστε πάντα".


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Καλλιτεχνικά]