ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Ρεπορτάζ


50 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ

ΛΑΜΙΑ, 27.-

Ζωντάνεψαν στην αίθουσα του δικαστηρίου της Λαμίας οι μνήμες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Τιθορέας.

Μετά από δωδεκάωρη διαδικασία το τριμελές της Λαμίας επέβαλε ποινή 59 μηνών στο μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας Γιώργο Γραμματάκη και 33 μήνες και 15 μέρες στον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας Ανδρέα Μητρολιό.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου του 1994 αμαξοστοιχία "ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ Τρικούπης" που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό της Τιθορέας χωρίς να υπακούσει στα φωτεινά σήματα με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα ενώ τραυματίστηκαν 35 ακόμα.

Οι κατηγορούμενοι απέδιδαν το δυστύχημα "στην κακιά ώρα" ενώ οι συνάδελφοί τους που κατέθεσαν στη δίκη έκαναν λόγο για πεπειραμένους εργαζόμενους.

Οι απολογίες τους

Ο μηχανοδηγός Γιώργος Γραμματάκης που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εξέφρασε τη λύπη του στις οικογένειες των άτυχων επιβατών και ανέλαβε τις ευθύνες του λέγοντας ότι έκανε ότι ήταν δυνατόν από την ώρα που αντελήφθη την πορεία χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι το πόρισμα του ΟΣΕ αποδίδει το δυστύχημα στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός και στη μη συμμόρφωσή του με τα σήματα της γραμμής. Σύμφωνα με το πόρισμα η ταχύτητα τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 140 χιλιόμετρα έναντι των 50 που προβλέπει ο κανονισμός.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Ρεπορτάζ]