ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Ρεπορτάζ


Παραμένει φυλακή ο Σαλιαρέλης

ΑΘΗΝΑ, 24.-

Στη φυλακή θα παραμείνει τελικά ο Αργύρης Σαλιαρέλης αφού το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε χθες την αίτηση αποφυλάκισής του έως ότου κριθεί η αίτηση που έχει υποβάλλει για επανάληψη της δίκης του στην υπόθεση φυγάδευσης του Γιώργου Κοσκωτά.

Το δικαστήριο με χθεσινή απόφασή του έκρινε ότι ο Αργύρης Σαλιαρέλης δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος έστω και με όρους αφού δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελεσίδικη απόφαση για την επανάληψη της δίκης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργύρης Σαλιαρέλης είχε υποβάλλει αίτηση αναστολης εκτέλεσης ποινής και ζητώντας παράλληλα την επανάληψη της δίκη του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών για υπόθαλψη εγκληματία.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου στη χθεσινή απόφασή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα νεότερα στοιχεία που επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν καθιστούν φανερό και όχι απλώς πιθανό ότι είναι αθώος. Και σημειώνει ότι δεν πιθανολογείται να γίνει δεκτή η νέα αίτηση για επανάληψη της δίκης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργύρης Σαλιαρέλης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στη φυγάδευση του Γιώργου Κοσκωτά το Νοέμβριο του 1988 και ισχυρίζεται ότι για τη φυγάδευση του πρώην μεγαλοτραπεζίτη ευθύνεται το ζεύγος Θραφτ, οι οποίοι ήταν πιλότοι του προσωπικού του αεροσκάφους.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Ρεπορτάζ]