ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΠΕΜΠΤΗ
14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Ρεπορτάζ


Απότακτος αρχιφύλακας σε νευραλγική θέση

ΑΘΗΝΑ, 14.-

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης κατά τη συνέντευξή του με τους δημοσιογράφους χθες ρωτήθηκε για το θέμα της επαναφοράς στην ελληνική αστυνομία του απότακτου αρχιφύλακα Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη με διάφορα αδικήματα.

Ο κ. Βαλυράκης είπε ότι ο αστυνομικός αυτός παρουσίασε απαλλακτικές αποφάσεις από τα διοικητικά δικαστήρια και επομένως τα συμβούλια της αστυνομίας δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, τον επανέφεραν στο σώμα αφού όλες οι αποφάσεις ήταν απαλλακτικές.

Σε ερώτηση για ποιό λόγο ο αρχιφύλακας με τόσο βεβαρυμένο παρελθόν (είχε αναμειχθεί το όνομά του στην υπόθεση του αρχικοριού Μαυρίκη, σε υπόθεση εμπορίας αυτοκινήτων και σ' ένα σωρό άλλες σκοτεινές υποθέσεις) πώς τοποθετήθηκε στην υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων και γιατί δεν τοποθετήθηκε σε κάποια άλλη αστυνομική υπηρεσία.

Στην ερώτηση απάντησε ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Μανόλης Χουρδάκης ότι ζητήθηκε από πολιτικό πρόσωπο να του χορηγηθεί ο εν λόγω αστυνομικός και το αίτημα του πολιτικού προσώπου έγινε αποδεκτό.

Τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όσο και ο αρχηγός της αστυνομίας δεν θέλησαν να αποκαλύψουν ποιό ήταν το πολιτικό πρόσωπο που πήρε για την προσωπική του ασφάλεια τον αρχιφύλακα Πανταζή Χρονόπουλο με τόσο βεβαρυμένο παρελθόν.

Ωστόσο ο Χρονόπουλος υπηρετούσε παλαιότερα στην προσωπική φρουρά του κ. Ευάγγελου Γιαννόπουλου, όταν ο κ. Γιαννόπουλος ήταν υπουργός Εργασίας.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Ρεπορτάζ]