ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Πολιτικά


Πέθανε ο Δ. Μαρούδας

ΑΘΗΝΑ, 25.-

Οδημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Μαρούδας έχασε στις 8.00 χθες το βράδυ τη μάχη με την επάρατη νόσο. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στο δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και στενός φίλος του πρωθυπουργού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο.

Ο Δημήτρης Μαρούδας γεννήθηκε το 1927 στη Ζάκυνθο. Από το 1950 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και εργάστηκε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες. Από το 1974 ως και το 1981 υπήρξε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Ανδρέα Παπανδρέου και από το 1981 ως το 1985 διατέλεσε υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το 1988 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας και από το 1993 ήταν ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Μαρούδα εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ο εκλιπών υπήρξε αγαπητός φίλος και στενός συνεργάτης του, ήδη από τη δεκαετία του '60.

052 Η δήλωση του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου έχει ως εξής:

"Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Δημήτρη Μαρούδα αγαπητού μου φίλου και στενού συνεργάτη, ήδη από τη δεκαετία το '60.

Ο Δημήτρης Μαρούδας υπήρξε ένας συνεπής αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Αλλαγής στον τόπο μας. Μαχόμενος δημοσιογράφος με συμμετοχή πάντα στα κοινά στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή σύντροφος και συμπαραστάτης. Σ' όποια θέση κι αν βρέθηκε στη μακρόχρονη σταδιοδρομία του, υπήρξε αγαπητός σε όλους με διάθεση πάντα πραγματικής προσφοράς.

Στην αγαπημένη του Αίθρα και στην οικογένειά του, στέλνω την αγάπη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια".

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα "εκλεκτό δημοσιογράφο, σοβαρό και υπεύθυνο δημόσιο άνδρα".

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του Δ. Μαρούδα έστειλαν στην οικογένειά του ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Τηλέμαχος Χυτήρης, το ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας του Κ. Σκανδαλίδης, ο υφυπουργός Νίκος Αθανασάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ η Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδδος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Πολιτικά]