ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


ΤΕΝΝΙΣ:

Με την προκριματική φάση ξεκινούν αύριο στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών, οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών ενώ τη Δευτέρα αρχίζουν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό.

Συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι τεννίσες και τεννίστριες αλλά και πλήθος άλλων αθλητών-τριων αφού είναι η κορυφαία διοργάνωση στο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Ο Σόλωνας Πέππας (Νο 1 Ελλάδος), ο Παντελής Μοσχούτης (ΝΟΑ) περσινοί φιναλίστ που θα κάνουν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση στο εσωτερικό, ο Τάσος Βασιλειάδης (Νο 3), ο Κωνσταντίνος Εφραίμογλου (Νο 2), ο Ανδρέας Κανελλόπουλος (Νο 5), ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης (Νο 6) στους άνδρες, η Χριστίνα Παπαδάκη (Νο 1), η Χριστίνα Ζαχαριάδου (Νο 4), η Σάντρα Ρεντζούλα (Νο 2), η Λένα Δανιηλίδου (Νο 3), η Ελένη Καγκάλου (Νο 5) και η Αριάδνη Κατσούλη (Νο 6), στις γυναίκες να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο.

Δεν θα πάρει μέρος, ο μόνιμος κάτοχος του τίτλου τα τελευταία χρόνια Τάσος Μπαβέλας που έχει αποσυρθεί απ' τα γήπεδα και ο Γιάννης Ρήγας (Νο 7), ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Το ίδιο και η Μαρία Παυλίδου η οποία βρίσκεται για σπουδές στην Αμερική.

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 86 άνδρες και 56 γυναίκες.

Στο κυρίως ταμπλό (32) τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες έχουν ήδη τοποθετηθεί βάσει της βαθμολογίας τους 26 τεννίστες και τεννίστριες. Από δύο θέσεις, θα παραχωρηθούν σε ελεύθερη συμμετοχή (wild card) αθλητών-τριων ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα συμπληρωθούν απ' την προκριματική φάση.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αγώνες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η κατάκτηση του τίτλου είναι στόχος όλων των αθλητών.

Σίγουρα, όμως, θα περάσει στα χέρια των καλυτέρων μαζί με τους 260 β. για τον πρώτο νικητή και τη νικήτρια.

Φαβορί, είναι ο Σόλων Πέππας, περσινός κάτοχος του τίτλου και η Χριστίνα Παπαδάκη, κάτοχος του τίτλου το 1994, 93, 92 και 1991.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για τον Πέππα, ο οποίος είχε απομακρυνθεί απ' τα γήπεδα για ένα διάστημα λόγω τραυματισμού, ενώ ο περσινός φιναλίστ Παντελής Μοσχούτης έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα διεθνή κορτ, όπου αγωνίζεται απ' την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Στις γυναίκες, φέτος, θα αγωνισθεί και η Χριστίνα Ζαχαριάδου που τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχε λόγω των διεθνών αγωνιστικών της υποχρεώσεων, η οποία φέρεται ως φαβορί κι αυτή για την κατάκτηση του τίτλου.

Θα είναι βέβαια και μια ευκαιρία να τη δούμε και να την απολαύσουμε από κοντά.

Ελπίδες για διάκριση υπάρχουν για την μικρή Θεσσαλονικιά Λένα Δανιηλίδου (κάτοχο του κυπέλλου) που η φετινή της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπήρξε εξαιρετική.

Η παρουσία πάντως όλων των παραπάνω τεννιστών και τεννιστριών αλλά και των υπολοίπων, εξασφαλίζει ένα θέαμα συναρπαστικό για όσους θα παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η "KRONENBOURG".

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Με νίκες ξεκίνησαν τη συμμετοχή τους στο "Πέλικαν Μπόουλ", που γίνεται στο Σοζόπολη της Βουλγαρίας οι Ελληνες τεννίστριες και τεννίστριες. Τ' αποτελέσματά τους: Ροβάς - Μπαλκόφ (Βουλγαρία) 6-1, 6-3, Ροβάς - Μίτεφ 6-1, 6-3, Κυβερνήτης - Γκεοργκίεφ (Βουλγαρία) 6-1, 6-0, Κυβερνήτης - Μόισιβ (Ρωσία) 7-5, 6-2, Τσέκου - Τρένεβα (Βουλγαρία) 6-3, 4-6, 6-7, Δανιηλίδου - Φίλεβα (Βουλγαρία) 6-0, 2-6, 6-2.

Επιτυχίες και της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας στο "Κύπελλο Αφροδίτη" που γίνεται στη Λεμεσό. Οικονομίδης και Βλάχος νίκησαν στα προκριματικά του Αμπο Χάσον (Συρία) 6-0, 6-2 και Μπάλατς (Ουγγαρία) 4-6, 7-5, 6-1 αντίστοιχα και μπήκαν στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά όπου ο Οικονομίδης ξεκίνησε με νίκη 4-6, 7-5, 6-1 κατά του Ούγγρου Χανταράσι, που ήταν δηλωμένος Νο 2 στο τουρνουά. Στα κορίτσια: Παγωτού - Αλ Χάρα (Συρία) 6-0, 6-2 και Ρούσση που επεβλήθη της αντιπάλου της με 2-0 σετ.

ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΜΠΕΛΗ


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]