ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Αθλητισμός


ΣΤΙΒΟΣ: Το πικρό αντίο της Θεοδωρίδου

Στις αρχές της αγωνιστικής χρονιάς είχαμε δημοσιεύσει συνέντευξη της Ειρήνης Θεοδωρίδου η οποία ανήγγειλε την επάνοδό της στους στίβους μετά από διετή τραυματισμό.

Η Ειρήνη Θεοδωρίδου βέβαια δεν κατέβηκε να αγωνιστεί φέτος παρότι έφτασε τα πανελλήνια ρεκόρ στις μεσαίες αποστάσεις (2.02.69 στα 800 μ. και 4.10.13 στα 150 μέτρα) σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

Βέβαια για την εικοσιοχτάχρονη Κοζανίτισσα πρωταθλήτρια του ΓΣ Κοζάνης η οποία ξεκίνησε όλως τυχαία το 1982 σε κάποιους σχολικούς αγώνες για να ξεδιπλώει αργότερα το πλούσιο ταλέντο της ήρθε ο καιρός το πέρασμά της στις μεγάλες αποστάσεις στις οποίες και μπορεί να δώσει την δικιά της δυναμική.

Τα μεγαλύερα προτερήματα της Ειρήνης Θεοδωρίδου είναι η ψυχική της δύναμη το πάθος της η αγωνιστικότητά της και βέβαια με τον προπονητή της κ. Παύλο Κρικέλη κουβαλάει στις πλάτες της μια σκληρή δουλειά στα βουνά και τα λαγκάδια και τους εθνικούς δρόμους της Κοζάνης.

Η Ειρήνη Θεοδωρίδου αισθάνεται πικραμένη γιατί μετά από μια πολυετή σπουδαία προσφορά στον κοζανίτικο και τον εθνικό μας στίβο ούτε οι τοπικές αρχές της Κοζάνης ούτε ο ΣΕΓΑΣ φρόντισαν να την αποκαταστήσουν επαγγελματικά.

Εργάζεται σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής αγωγής και...φυσικά αισθάνεται επαγγελματική ανασφάλεια.

Η αντίδραση της Ειρήνης Θεοδωρίδου σίγουρα λοιπόν πηγάζει από δικαιολογημένους λόγους πικρίας σε μια περίοδο που όλοι περιμέναμε πως ύστερα από μια δωδεκαετή αγωνιστική πείρα και σε μια ώριμη ηλικία θα μπορούσε να αποτελέσει το καμάρι της χώρας μας στις μεγάλες αποστάσεις στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Σε κάθε μας ερώτηση η Ειρήνη Θεοδωρίδου απαντούσε πως θα συνεχίσει την καριέρα της γεγονός που φανερώνει πως δεν έχει συνειδητοποιήσει και πως δεν θελει να σταματήσει μια πραγματικά ένδοξη καριέρα.

Αξια συνεχίστρια μιας παράδοσης που άφησαν στις μεσαίες αποστάσεις η Φίλυς Λαζαράκη η Τρομπούκη και η Δραμινιά Κωνσταντινίδου η Ειρήνη Θεοδωρίδου συμβιβάσθηκε αθόρυβα στην σκληρή και ρεαλιστική πραγματικότητα της καθημερινότητας και της επιβίωσης αφού έφτασε στο απόγειο της αθλητικής δόξας...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΥΦΩΝ


[Πρωτοσέλιδο Ημέρας] - [Αρχείο προηγούμενων φύλλων] - [Αθλητισμός]